Vaktherapie drama

Wat kan ik Juist voor Jou betekenen?

Wil je iets meer de diepte in?
Je kunt bij me terecht voor dramatherapie.

Vaak denken mensen dat ze in dramatherapie moeten toneelspelen. ‘Ohjee, dat kan/wil ik niet hoor!’ Maar het woord ‘drama’ is afgeleid van het Griekse woord voor ‘handeling’. Het gaat er in dramatherapie om dat we samen gaan kijken naar je handelen en hoe jij dat kunt beïnvloeden. Het belangrijkste is wat je ervaart, voelt en meemaakt tijdens een oefening of afspraak. Iets spelen kan een onderdeel van de therapie zijn, maar praten is een net zo belangrijk middel. Ik bied je de mogelijkheid om emoties en gevoelens te verwerken door ze letterlijk te beleven in een veilige omgeving en zonder publiek. Ik hou je een spreekwoordelijke spiegel voor en help je interpreteren hoe je gedachten van invloed zijn op je gedrag. Daar leer ik je mee spelen waardoor je meer ruimte zult gaan ervaren voor wie je bent zónder de dingen die je dwarszitten.

  In dramatherapie vraag ik van je dat je gemotiveerd bent en écht aan de slag wilt met naar jezelf kijken. Alleen dan kun je écht vooruit.

  Tarieven liggen rond de €95,- per uur afhankelijk van welke hoeveelheid afspraken je wilt afnemen.

  ls je contact opneemt plannen we een afspraak om kennis te maken. Je vertelt me waarom je hulp zoekt en in welke situaties en waarmee je vastloopt. Ik stel je dan vragen om zo helder mogelijk te krijgen waarmee ik je zou kunnen helpen.

  Standaard afspraken duren een uur. In overleg zijn langere afspraken zoals eventueel dagdelen mogelijk. Hoeveel tijd er tussen iedere afspraak zit kan per persoon verschillen. Over het algemeen is in het begin wekelijks contact prettig, en zullen na verloop van tijd de perioden tussen twee afspraken in langer worden. Uiteraard zal dit in overleg met jou besloten worden.

  Om je tijd zo goed mogelijk te benutten en je doelen en ontwikkeling goed in de gaten te houden vraag ik je om een voorbereiding. Het is een efficiënte manier van werken die onze communicatie helder houdt. Het vergroot je inzicht in welke dingen je belangrijk vindt, leert je beter kijken naar jezelf en je functioneren en het helpt mij om je sneller en beter te leren kennen.

  Voorafgaand aan iedere afspraak mail je me een korte voorbereiding aan de hand van het beantwoorden van een aantal vragen. Deze vragen gaan over wat je belangrijk vond tijdens en na ons vorige contact, hoe het met je is gegaan sinds ons laatste gesprek, en wat je voor die keer graag op de agenda wilt zetten.

  We beginnen iedere afspraak met het bespreken van je voorbereiding. Daarna gaan we aan de slag.
  Tijdens een afspraak onderzoeken we samen vaak op welke gebieden of in welke concrete situaties je vastloopt. Soms zal ik je een situatie na laten spelen, of doen we dat samen.
  Ieder mens heeft sterke kanten. Ieder mens heeft een manier gevonden waarop hij of zij probeert te overleven in moeilijke situaties. Samen onderzoeken we hoe jij je sterke kanten beter kunt leren inzetten op de momenten dat je ergens moeite mee hebt. Het kan zijn dat het handig is om daarvoor dingen af- of bij te leren.

  Als je je prettig voelt bij ons contact en we na ons gesprek besluiten met elkaar in zee te gaan sluiten we een behandelovereenkomst.
  In overleg bepalen we een vooraf vaststaand aantal afspraken. Meestal drie tot tien keer afhankelijk van de hulpvraag.
  Na ondertekening ga je akkoord met deze afspraken en de daarmee gepaard gaande kosten. Ik heb er bewust voor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Mijn therapie wordt dan ook niet vergoed.

  Tijdens elke laatste afspraak van een behandelovereenkomst bekijken we in overleg of we de behandeling voortzetten en zo ja, op welke manier.

  Juist voor Jou Begeleiding
  Frederike Chorus
  06 - 15 08 36 07
  info@juistvoorjou.nl

  Privacyverklaring

  KvK-nummer: 73504378