Wie

Frederike Chorus

Als Professional Organizer kan ik mensen helpen met een direct tastbaar resultaat waar ze meteen blij van worden. En blij worden heeft het meest directe effect op ieders gezondheid.

Mensen helpen vind ik ontzettend leuk! Het gaat al van jongs af aan bijna vanzelf. Het voelt als mijn tweede natuur om dingen die ik zelf leer meteen aan te leren aan anderen die het kunnen gebruiken.

Als moeder van drie puberende mannen die ik opvoed in een co-ouderschap, als mantelzorger en als ervaringsdeskundig verzamelaar weet ik maar al te goed wat een druk leven en een vol huis van je vraagt.

Mijn ouders groeiden op in schaarste en hebben in de loop der jaren veel bewaard. Ik nam dat automatisch over. Maar ik heb een hekel aan rommel en leerde dus al vroeg zoeken naar manieren om mijn omgeving netjes te krijgen. Opruimen vond ik als kind al leuk. Ik merkte al snel hoeveel rust het geeft.

Waar ik ook ben, ik zorg altijd even dat mijn omgeving rust uitstraalt. Even wat stapeltjes recht leggen, even de vaat naar de keuken en lekker mijn potloden op kleur sorteren. Mijn omgeving heeft zelfs een naam bedacht voor wat ik doe: ‘Fikeriseren’.

Eigenschappen

Een van de belangrijkste voorwaarden om samen aan het werk te kunnen vind ik veiligheid. Ik doe er mijn best voor om je op je gemak te stellen en ik hoop op een open contact waarin je durft te zeggen wat je wilt. Daar zal ik dus ook naar vragen. Ik kan als het nodig is confronterend zijn, vaak met de nodige humor. Maar wel op een respectvolle manier en met oog voor jou en wat je nodig hebt.

Ik zet je graag aan het werk én aan het denken. Ik hou van praten, maar ik vind het misschien nog wel belangrijker dat je ook echt iets hebt aan mijn adviezen. Daarom geef ik extra aandacht aan zoeken naar wat Juist voor Jou de manier is om vooruit te komen.

Door mijn achtergrond als vaktherapeut kan ik -als je dat wenst- ook wat meer de diepte in. We kunnen samen op zoek naar manieren om je gedachten en gedrag op een positieve manier te beïnvloeden. Je ruimt dan niet alleen je huis, maar ook je hoofd een beetje op.

Ik zie in ieder mens vooral de mooie kanten. Ook als iemand die zelf even vergeten is. Het allerleukste vind ik om mensen te leren dat ze het eigenlijk zelf wel kunnen.

Opleidingen

Na de HAVO wilde ik naar de toneelschool of juf worden. Na twee jaar proberen juf te worden wist ik dat ik liever meer individueel mensen wilde helpen. Ik studeerde in 2001 af aan de Hogeschool van Utrecht als vaktherapeut in de afstudeerrichting drama. Toneel vond ik nog steeds heerlijk. Therapie geven door mensen in spel te laten ervaren waartoe ze in staat zijn gaf me de kans om op een hele praktische manier te helpen.

Na elf jaar werken in een instelling wilde ik iets nieuws. Ik deed de Opleiding Professional Organizing voor Particulieren bij de Huishoudcoach. Hiermee kan ik letterlijk in en aan huis hulp bieden.

Ook volgde ik twee trainingen bij Flux Intuïtieve Opleidingen. Ik vind het belangrijk om me bewust te zijn van wat er met mijn energie en die van anderen gebeurt. Intuïtie vind ik een belangrijk instrument en ik wilde het beter leren gebruiken.

En verder

Tekenen, schrijven, borduren, haken, lezen, muziek maken of luisteren vind ik heerlijk.

Een van mijn belangrijkste drijfveren om jou te willen helpen? Ik gun je van harte dat je weer meer tijd en energie krijgt om te kunnen genieten van de dingen die jij graag doet!

Juist voor Jou Begeleiding
Frederike Chorus
06 - 15 08 36 07
info@juistvoorjou.nl

Privacyverklaring

KvK-nummer: 73504378